Rólunk

A Glovita Kesztyű Zrt. Európa egyik legnagyobb kötöttkesztyű gyára. Több mint 300 korszerű, újgenerációs japán SHIMA SEIKI kesztyűkötőgépen állítja elő kiváló minőségű kesztyűit, ISO 9001 minőségbiztosítási rendszerben.

1929-ben a Heller és Askonas osztrák gyár alapította, az egykori ágyúgyár helyén. Harisnyagyártással kezdték, később került a profilba a kesztyűgyártás félautomata gépeken. 1970-től kezdődött a divat- és munkavédelmi kesztyűk gyártása japán automata kötőgépeken. A távol-keleti konkurencia és a vásárlói szokások – bevásárlóközpontok létrejötte- megváltozása miatt az utcai kesztyűk viselete háttérbe szorult, így a GLOVITA felhagyott a divatkesztyű gyártással, és minden tudását, tapasztalatát a munka és áruvédelmi kesztyűk fejlesztésére és gyártására fordítja.

Kapacitás évi több mint hatmillió pár kötött munkavédelmi kesztyű. A felhasznált alapanyagok között van pamut, poliamid, poliészter, hőálló nomex, hő- és vágásálló kevlar, és különböző speciális tulajdonságokkal rendelkező műszaki fonaltípusok is. A kötött kesztyűn kívül mártott munkavédelmi kesztyűket is forgalmazunk. A sokféle anyag lehetővé teszi a változatos vevőigények kielégítését.

A műszeripartól az anyagmozgatáson át az autó-, élelmiszer-, építőipar,- mezőgazdaság, fémmegmunkálás és az egészségügy területén dolgozhatnak kötött kesztyűben. Vevőink a kedvező földrajzi elhelyezkedés miatt rövid szállítási határidők vállalásával, jó minőségű kesztyűket kapnak. Termelésünk 25%-át itthon, 75%-át pedig nyugat-európai piacokon értékesítjük.

Küldetésünk

Európában az évente 1,5 milliónál is több munkahelyi kézbaleset egyenként több mint 3 nap elvesztegetett időt, 4,5 millió elvesztegetett munkanapot eredményez.
A Glovita minden műveletre képes a megfelelő kézvédelmi megoldást javasolni, hogy Önt a biztonságos munkavégzés segítse a hatékonyság növelésében.

Hitvallásunk

Európa szívében, magas hozzáadott értékű, környezetbarát kötési technológiákat alkalmazunk, hogy ügyfeleink igényeit minden tekintetben maximálisan kielégítsük.

Magas szintű automatizálás

Kötöde: automata kesztyűkötő gépek
Megmunkáló: szegély lezáró gépek
Pontozó: feliratozóval ellátott felületkezelő gépek

A Glovita story

1929

Cégalapítás

HELLER és ASKONAS Rt.
Fő profil: harisnyagyártás

1932

Profilbővítés

Kesztyűgyártás (kézi hajtású gépeken)

1949

Államosítás

1952

Győri Kötöttkesztyűgyár

Megszűnik a harisnyagyártás

1953

Saját készítésű motoros kötőgépek üzembe helyezése

1963

Celldömölki gyáregység létrehozása

Szabottkesztyű és gumitextil termékek, majd judo és karate ruhák

1972

Az első elektronikus vezérlésű Shima Seiki kötőgépek üzembe helyezése

Bélés és divat jacquard kötött kesztyű gyártás

1984

Glovita Győri Kesztyűgyár

Az önálló exportjoggal rendelkező vállalat Közép-Európa legnagyobb kesztyűgyáraként évi tízmillió pár kézrevalót termelt

1991

Részvénytársaság

GLOVITA Kesztyű Rt.

2003

A celldömölki termelés költséghatékonyságból Győrbe költözik

Napjainkban

Kizárólag munka- és áruvédelemre specializált kötöttkesztyűk gyártása