Hírek

Kézenfekvő megoldások az élelmiszeripar számára

A munkavédelem elsődleges fontosságú minden területen, de a veszélyességi fokok meglehetősen változóak. Kézvédelmi megoldásokra leginkább az ipari területeken van szükség, hiszen itt lényegesen nagyobb az esélye egy súlyosabb sérülésnek, mint mondjuk egy irodában. A fókusz elsődlegesen a személyi védelmen van, de fontos a minőségbiztosítás, az előállítási folyamatok és a késztermékek minőségének biztonsága is. Ebből a szempontból kiemelt szektor az élelmiszeripar, mely „biztos kezekben” szeretné tudni a minőségbiztosítás kulcsát.

A munkavédelmi kesztyűt az adott munkakörre kell szabni, vagyis az alapján kell kiválasztani a megfelelő típust, hogy a fent említett pontokon, milyen veszélyek mutatkoznak. Természetesen ezen felül is vannak elvárások egy élelmiszeriparban használatos munkavédelmi kesztyűvel szemben, hiszen a munkavállalónak a munkaidő lejártáig viselnie kell, és a védőeszköz nem akadályozhatja őt a feladataiban. Ennek megfelelően a biztonság mellett a kényelem és a közérzet is fontos szempont.

Vegyük előbb a biztonságot, hiszen a kényelem viszonylagos, mindenkinek mást és mást jelenthet. A védőkesztyűket elláthatják csúszásgátló bevonatokkal a jobb tapadás miatt, vagy a nedvesség és a vegyi behatások elleni védelem céljából. A speciális területeken extrém behatások jelentkezhetnek, egyik ilyen kiemelkedő veszély a vágás, szúrás és a termikus hatások kockázata. A fejlett technológia már lehetővé teszi modern alapanyagok, mint a Dyneema, Dyneema-inox, Elastan, Kevlar, Twaron, Thunderon, Nomex és az üvegszál felhasználását, melyek a kockázati tényezők maximális kizárása mellett garantálják a kényelmi funkciókat. A biztonságos kézmozgás egyik feltétele a megfelelő, professzionális élelmiszeripari védőkesztyű kiválasztása.

Ami a kényelmet illeti, az élelmiszeripari védőkesztyűk lehetnek vízállóak, hiszen a beázás nagyban rontja a komfortérzetet. Ezek a modellek védenek a vegyi behatásokkal szemben, és megfelelnek a higiéniai előírásoknak. Ezen felül meg kell még említeni az ergonomikus kialakítást, ami nem csak a belsőre vonatkozik, hanem a külső kiképzésére is, így biztosítva maximális komfortérzetet.

Amennyiben olyan minősített munkavédelmi kesztyűt, vagy kopás- és vágásálló alkarvédőt keres, mely az élelmiszeriparban felmerülő összes igényt képes kielégíteni, tekintse meg széles kínálatunkat! Ajánlatkérésével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!